Castle Builder

Castle Builder är en slotmaskin från den lilla speltillverkaren Rabcat i Österrike, som skapat ett avancerat och medryckande äventyr där man som spelare gradvis kan klättra uppåt i karriären och bli en allt mer hyllad slottsbyggare i den medeltida sagovärld som Rabcat byggt upp. Mana börjar med att bygga små slott och bygger sedan allt större byggnader tills man får bygga saker i samma storlek som elfsborgsfästning eller t.o.m. ännu större.

castle builder rabcat

Rabcat släppte Castle Builder redan år 2012, men det var först 2014 som spelet blev riktigt känt i Sverige – då togs det nämligen med i Quickfire, det stora samlingspaket med casinospel som distribueras av Microgaming.

Att vara slottsbyggare

Castle Builder skiljer sig från de flesta andra spelautomater genom att erbjuda ett mer sammanhängande äventyr som sträcker sig över många spelomgångar. Dels finns förstås spänningen i varje enskild spelomgång, men som spelare har man också möjlighet att gradvis samla på sig byggnadsmaterial och bygga finare och finare slott – som medlemmar av de kungliga familjerna sedan köper och betalar rejält för. I takt med att man bygger finare slott erhåller man också olika utmärkelser i spelet, och avancerar till nya nivåer i karriären. På så vis kan man säga att Castle Builder är ett spel som har en inbyggd lojalitetsklubb där flitiga och återkommande spelare belönas.

Det finns tre olika sagokungariken i Castle Builder, och du bygger slott åt de prinsessor som bor där. I vart och ett av de tre kungarikena kan du bygga tio stycken slott.

För att bygga slotten samlar du på dig byggmaterial under de vanliga spelomgångarna. När du har färdigställt ett slott startar en litet bonusspel där prinsessan flyttar in och börjar ta emot friare. Ju mer förmögen den hon slutligen gifter sig med visar sig vara, desto bättre betalt får du för slottet. Samtidigt är det så att ju finare slott du har byggt, med dyrbara byggmaterial, desto rikare friare är intresserade av prinsessans hand.

Karriärsnivåer

  • Nivå 1: Byggarbetare
  • Nivå 2: Byggmästare
  • Nivå 3: Konstruktionsexpert
  • Nivå 4: Arkitekt
  • Nivå 5: Slottsbyggare

För varje karriärsnivå finns det dessutom olika medaljer och utmärkelser att samla på sig.

Kan jag spela på mobilen?

Ja, Castle Builder finns tillgängligt i HTML5 för spel på smartphone och surfplatta.

Vanliga symboler och byggsymboler

Som symboler på hjulen förekommer huvudsakligen medlemmar av de kungliga familjerna och deras dyrbara ägodelar, men även byggmaterial – inklusive lyxiga produkter av brons, silver och guld. För att kunna bygga slott gäller det att samla på dig byggsymboler, vilket du gör när du får tillräckligt många på en aktiv spellinje. Ju fler lyxiga byggsymboler du kan inkludera i ett slott, desto högre chans att få riktig bra betalt för det.

Vildsymbolen

Byggaren är vildsymbol i Castle Builder.

Att satsa på Castle Builder

castle builder slot

Castle Builder har fem hjul och 15 vinstlinjer, och du väljer själv hur många av vinstlinjerna som ska aktiveras. Därefter anger du hur mycket du vill satsa per aktiverad vinstlinje (det finns åtta olika alternativ här, så spelet passar de flesta plånböcker, stora som små).

Hur mycket du kan vinna när du spelar Castle Builder beror på hur högt du har avancerad i din karriär som slottsbyggare.

RTP

Den statistiska utbetalningsgraden (RTP) för Castle Builder är 96,47 procent.